Έχουν πει για μας…

    • «Όμιλος Εξυπηρετητών… Ένα μέρος Φωτός και Αγάπης!

Αυτή ήταν η αίσθησή μου όταν μπήκα στο κτίριό τους στην Αθήνα την ημέρα πριν από το σεμινάριο. Όχι μόνο έμεινα έκπληκτη από την ενέργεια στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά επίσης ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ένα παράξενο αίσθημα σύνδεσης και ανακούφισης με διαβεβαίωσε ότι είχα βρεθεί στον κατάλληλο τόπο ακόμα κι αν δεν τους γνώριζα. Καθόσον αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στην Αθήνα/Ελλάδα, δεν μπορούσα αυτό να το εξηγήσω στον εαυτό μου και αυτή η έκπληξη συνεχίστηκε και τις επόμενες 5 ημέρες με τα μέλη του Ομίλου στο σεμινάριο.

Δεν πρόκειται να γράψω για το υπέροχο φαγητό και την παραλία της Κορίνθου, αλλά για τα θαύματα που σαν ψυχοθεραπεύτρια βίωσα με το να βρίσκομαι απλά και μόνο με τα μέλη του Ομίλου. Ήταν η εξαιρετική χρήση των ενεργειών και δυνάμεων μέσα τους και γύρω τους. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου μοιραζόταν ισόποσα μεταξύ των πεδίων του νου-συναισθημάτων-σώματος και πνευματικότητας. Αφορούσε την απόκτηση της ικανότητας, της γνώσης και της εμπειρίας του να ισορροπεί κανείς τις ενέργειες μέσα του σε καθημερινή βάση μέσα από διαλογισμό, χαλάρωση, δράση – δηλ. χοροδρώμενα και δρώμενα – για να διερευνήσει εσωτερικά και εξωτερικά θέματα. Όλες οι ποικίλες δραστηριότητες μου έδωσαν την κατανόηση του να βλέπω και να αντιλαμβάνομαι τους διαφορετικούς χώρους της θεραπείας εκτός από την ψυχοθεραπεία. Κάποιες στιγμές αισθάνθηκα να κατακλύζομαι από το πρόγραμμα που ήταν πραγματικά πυκνό, με αναλύσεις ποιημάτων και ταινιών μέχρι και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Όταν ξανασκέφτηκα γιατί αισθάνθηκα να κατακλύζομαι τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρότι υπήρχε επαρκής ελεύθερος χρόνος μέσα στην ημέρα, μπορώ τώρα να καταλάβω πως ήμουν πλημμυρισμένη από συναισθήματα και σκέψεις που είχαν κατακλύσει εκείνες τις μέρες. Η πρόκληση του σεμιναρίου και για μετά από αυτό, ήταν να αποκτήσω την ικανότητα να μη σκέφτομαι αλλά να βιώνω, να είμαι.

Πέρα από αυτό, είχα προσωπική εμπειρία από την Πνευματική Θεραπεία όταν έσπασα τον παράμεσό μου παίζοντας μπιτς βόλει. Πρώτα απ’ όλα, τρομοκρατήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να βρω σ’ αυτό το μικρό χωριό κάποιον να μου θεραπεύσει το σπασμένο μου δάχτυλο. Όταν ανέφερα τον πόνο σε ένα μέλος του Ομίλου, με ρώτησε αν θα ενδιαφερόμουν να μου γίνει πνευματική θεραπεία. Στο μυαλό μου δεν πίστευα και ήμουν σκεπτική σχετικά με τη δυνατότητα της θεραπείας να μου παράσχει ανακούφιση από τον πόνο. Παρ’ όλ’ αυτά, είπα να το κάνω. Είχα δύο θεραπευτικές συνεδρίες των δέκα λεπτών για δύο μέρες με την κ. Κλαίρη. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Δύο ημέρες μετά, το δάχτυλό μου ήταν εντελώς θεραπευμένο. Ήμουν τόσο σαστισμένη από αυτήν την εμπειρία καθόσον δεν υπήρχε εξήγηση για αυτήν από τη γνώση και την ειδίκευσή μου ως ψυχοθεραπεύτρια.

Έχω εργαστεί ως ψυχοθεραπεύτρια για πολλά χρόνια με πελάτες που είχαν διαφορετικά ζητήματα και ιστορικά στο Λονδίνο. Πάντα είχα μια ολιστική προσέγγιση όταν εργαζόμουν μαζί τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους σε πολλά επίπεδα και τομείς. Παρ’ όλ’ αυτά, η εμπειρία στον Όμιλο με δίδαξε μια άλλη διάσταση και προσέγγιση για την ολότητα και την ενότητα που πιστεύω ότι είναι ζωτική για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ήδη έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ μερικές τεχνικές χαλάρωσης με τους πελάτες μου κατά τη διάρκεια ψυχοθεραπευτικών συνεδριών. Επίσης, συμφωνώ με τη φιλοσοφία του Ομίλου σχετικά με το τι κάνει τον άνθρωπο ψυχικά και σωματικά άρρωστο.

Δεν θα μιλήσω για τη φιλοσοφία τους, επειδή δεν μπορεί κάποιος να τη συζητήσει αλλά πρέπει να τη βιώσει ή να τη μάθει με το να είναι μαζί με τα μέλη του Ομίλου και να δέχεται το φως και την αγάπη τους.

Πολλές ευχαριστίες στα μέλη του Ομίλου που με δίδαξαν αυτόν το θαυμάσιο και απλό τρόπο ζωής που είναι εξαιρετικά δυνατός και θεραπευτικός από μόνος του.»

Δρ. S., ψυχοθεραπεύτρια, για τη συμμετοχή της στο 9ο σεμινάριό μας στον Κόρφο Κορινθίας

Share This

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS